Ky është gabimi më i madh që mund të bëni pasi të vaksinoheni për COVID-19

Ky është gabimi më i madh që mund të bëni pasi të vaksinoheni për COVID-19

Ndërsa vaksinat përfundimisht do të ndihmojnë në kontrollimin e shpërthimeve të Coronavirusit, zyrtarët shëndetësorë po paralajmërojnë se vazhdimi i aktiviteteve sociale pas inokulimit mund të jetë një veprim i rrezikshëm, raporton The Guardian, transmeton Insajderi.

“Ne patjetër shqetësohemi që njerëzit të në momentin që do të bëjnë vaksinimin, ata janë në rregull”, tha David Halpern,

“Njerëzit mendojnë se posa të kenë kryer vaksinimin do të mund të dalin si gjithnjë”.

Të gjithë ekspertët e shëndetit udhëzojnë se edhe nëse jeni vaksinuar të vazhdoni të respektoni distancën sociale, të mbani maskën dhe të kujdeseni maksimalisht për higjienën.

Afati kohor për kthimin në “jetën normale” do të varet kryesisht nga sa popullsi është vaksinuar. Përpara se njerëzit të kenë marrë doza, hyrja në jetën publike pa masa paraprake mund të jetë e rrezikshme.

“Imuniteti nuk është një çelës ndezje / fikje; është një thirrës”, tha Eric Lofgren, PhD, një epidemiolog i sëmundjes infektive në Universitetin Shtetëror të Uashingtonit, për New York Times.

“Nëse jeni nën imunitetin e tufave, virusi ende qarkullon në popullatë dhe ka gjithmonë një mundësi që vaksina të mos funksionojë për ju”. /Insajderi.com