Ky është Kryeprokurori i ri i Prishtinës

Ky është Kryeprokurori i ri i Prishtinës

Kujtim Munishi është zgjedhur Kryeprokuror i Prokurorisë Themelore në Prishtinë.

Munishi, që deri më tash ka qenë si ushtrues detyre i Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë, është zgjedhur në këtë post me 10 vota, si kandidat i vetëm, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Para se të shkohej në votim, KPK-ja ka refuzuar kundërshtimet e kandidatëve për Kryeprokuror në Prokurorinë Themelore në Prishtinë, Valdet Gashi dhe Fitore Sadikaj, duke lënë të vetëm në garë, Kujtim Munishin.

Ndryshe, Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), më 3 shtator 2019, kishte zgjedhur panelet vlerësuese për emërimin e Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK) dhe Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë.

Zgjedhja e këtyre paneleve, ishte bërë me anë të shortit, e ku përveç kryesuesit të KPK-së, Bahri Hyseni, i cili është anëtar ex-officio i këtyre paneleve, ishin zgjedhur edhe nga katër anëtarë tjerë nga radhët e KPK-së.

Në panelin vlerësues për emërimin e Kryeprokurorit të PSRK-së, ishin zgjedhur si anëtarë, Bedrije Syla-Alshiqi, Radica Miliq, Dëshirë Jusaj dhe Zejnullah Gashi. Si anëtar të komisionit për rishqyrtim ishin zgjedhur, Arben Ismajli, Aleksandër Lumezi dhe Ikramije Bojaxhiu.

Si komision rezervë për këto panele, ishin zgjedhur anëtarët, Haxhi Sinanaj dhe Merita Bina-Rugova.

Edhe paneli vlerësues për emërimin e Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë, ishte zgjedhur në përbërje të njëjtë, sikurse ai për Kryeprokurorin e PSRK-së, me të vetmin dallim, që në vend të Zejnullah Gashit, në panelin për Kryeprokuror të Prishtinës, ishte zgjedhur Merita Bina – Rugova.

Ndërsa, në komisionin për rishqyrtim të këtij paneli, ishin zgjedhur, Ikramije Bojaxhiu, Haxhi Sinanaj, Arben Ismajli, ndërsa si komision rezervë, Zejnullah Gashi dhe Aleksandër Lumezi. /Betimipërdrejtësi.com