Ky është mesazhi i Fajon nga Beogradi për bisedimet

Ky është mesazhi i Fajon nga Beogradi për bisedimet

Dialogu mes Prishtinës dhe Beogradit duhet të rifillojë sa më shpejtë.

Kjo është porosia që dërgoi eurodeputetja, Tanja Fajon sot në Beograd.

Në Komisionin Parlamentar për Stabilizim dhe Asociiim BE-Serbi që u mbajt në Beograd, ajo tha se është shumë e zhgënjyer që nuk ka përparim në procesin e dialogut me Kosovën.

“Jemi shumë të zhgënjyer që nuk ka përparim dhe se i gjithë procesi është në bllokadë. Prioriteti ynë është rifillimi i dialogut dhe që të dyja të gjejnë një mundësi të re për një marrëveshje që është në përputhje me ligjin ndërkombëtar dhe normalizon marrëdhëniet”, tha Fajon.

Në fund të shtatorit, Fajon është zgjedhur në krye të  Delegacionit të Komitetit Parlamentar të Stabilizim-Asociimit BE-Serbi.