Ky pëllumb u shit për 1.6 milion euro

Ky pëllumb u shit për 1.6 milion euro

Një blerës kinez i paidentifikuar pagoi shifrën rekord prej 1.6 milion eurosh për një pëllumb femër në thanë organizatorët e ankandir në internet Pigeon Paradise (PIPA), njofton NDTV, transmeton Insajderi.

Pëllumbi femër “New Kim”, i rritur në Antwerp, soli në ankand për vetëm 200 euro.

“Unë besoj se është një rekord botëror, nuk ka pasur kurrë një shitje zyrtarisht të dokumentuar me një çmim të tillë”, kryetari i PIPA, Nikolaas Gyselbrecht.

Neë Kim fitoi kurorën e vitit 2018 si “Ace Pigeon Grand National Grand Distance” në garat e zhvilluara në Chateauroux dhe Argenton-sur-Creuse në Francë.

Zogjtë kryesorë evropianë kanë fituar famë globale në vitet e fundit dhe veçanërisht në Kinë ku garat e pëllumbave mund të gjenerojë fitime të mëdha. /Insajderi.com