Ky shtet do të paguajë udhëtarët që rezervojnë për pushime

Ky shtet do të paguajë udhëtarët që rezervojnë për pushime

Malta, ishulli në Detin Mesdhe vetëm në jug të Sicilisë, do të paguajë udhëtarët që rezervojnë një hotel me pesë yje 100 dollarë për rezervim – një nxitje për pushime dhe për të kontribuar në ekonominë e saj të mikpritjes pas mbylljes së COVID-19, sipas autoriteti i turizmit, njofton Insajderi.

Vizitorët që rezervojnë qëndrime hoteli të niveleve më të ulëta do të jenë gjithashtu përfitues, sipas Autoritetit të Turizmit të Maltës. Një rezervim hoteli me katër yje do të marrë rreth 90 dollarë a; dhe një rezervim hoteli me tre yje do të paguajë afër 60 dollarë. Akomodimet me pesë yje, megjithatë, do të kenë shpagimin më të madh me rreth 119 dollarë.

Dhe nëse kjo nuk mjafton si një stimul financiar për të marrë në konsideratë, hotelet që bien nën secilën kategori thonë se ata do të dyfishojnë shumën, do të thotë nëse një mysafir rezervon një dhomë në një hotel me pesë yje, ata do të marrin afër 238 dollarë për një qëndrim tre netësh, sipas Reuters.

Një numër destinacionesh evropiane të udhëtimit kanë bërë promovime gjatë pandemisë për të joshur te mysafirët dhe për të rritur ekonomitë lokale pas mbylljeve të lidhura me COVID-19. /Insajderi.com