Ky vend planifikon të ndalojë burkën dhe të mbyllë shkollat islamike

Ky vend planifikon të ndalojë burkën dhe të mbyllë shkollat islamike

Sipas Associated Press, Sri Lanka njoftoi se do të ndalojë burkën dhe do të mbyllë më shumë se 1.000 shkollave islamike në vend, njofton Insajderi.

“Burka ka një ndikim të drejtpërdrejtë në sigurinë kombëtare”, tha Ministri i Sigurisë Publike Sarath Weerasekara në lidhje me rrobat të veshura nga disa gra myslimane.

Ai shtoi, “Kjo është një shenjë e ekstremizmit fetar që erdhi kohët e fundit. Ne patjetër do ta ndalojmë atë”.

Weerasekara tha se ai nënshkroi një letër të premten që çon masën e burkës në Kabinetin e Ministrave për miratim.

Ai gjithashtu adresoi mbylljen e shkollave islamike të njohura si medrese, duke përmendur mungesën e tyre të respektimit të politikës kombëtare të arsimit. /Insajderi.com