Lideri i Katalonisë dorëzohet në polici

Lideri i Katalonisë dorëzohet në polici

Ish-udhëheqësi katalanas Carles Puigdemont dhe disa ish-këshilltarë janë dorëzuar tek policia belge.

Ai u larguar për në Bruksel para se Spanja të shpallje një urdhër-arresti ndërkombëtar ndaj tij.

Karalonia javë më parë shpalli pavarësinë nga Spanja. Kjo bëri që të reagojnë ashpër autoritetet madrilene, duke ia suprimuar autonominë Katalonisë.