Ligjvënësit demokratë kërkojnë të zbatohet Amandamenti i 25-të i Kushtetutës që është shkarkimi i presidentit

Ligjvënësit demokratë kërkojnë të zbatohet Amandamenti i 25-të i Kushtetutës që është shkarkimi i presidentit

Thirrjet janë në rritje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për presidentin, Donald Trump, që të hiqet nga detyra pasi ai nuk arriti të dënojë mbështetësit e tij për sulm në ndërtesën e Kapitolit të SHBA-së, ndërsa anëtarët u takuan për të certifikuar Joe Biden si presidentin e ardhshëm të vendit, transmeton Insajderi.

Rrjeti i transmetimit ABC News, duke cituar burime të shumta me njohuri të drejtpërdrejtë të lëvizjes, raportoi se disa anëtarë të kabinetit Trump po diskutonin një veprim të paparë për të thirrur Seksionin katër të Ndryshimit të 25-të të kushtetutës, pasi disa anëtarë Demokratë të Kongresit i kërkuan Zëvendës Presidentit Mike Pence për të udhëhequr akuzën në deklarimin e Trump si “të papërshtatshëm” për të qëndruar si president.

“Presidenti Trump zbuloi se ai nuk është i shëndoshë mendërisht dhe është ende i paaftë të përpunojë dhe pranojë rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020”, shkruajnë ata në një letër që u nënshkrua nga të gjithë anëtarët demokratë të Komitetit të Gjyqësorit të Dhomës.

“Presidenti Trump ka treguar herë pas here se nuk është i gatshëm të mbrojë Demokracinë tonë dhe të kryejë detyrat e zyrës”.

Bordi editorial i gazetës Washington Post gjithashtu bëri thirrje për largimin e Trump, duke thënë, “çdo sekondë që ai mban kompetencat e mëdha të presidencës është një kërcënim për rendin publik dhe sigurinë kombëtare”.

Ishte një pikëpamje që bëri jehonë nga gazeta Miami Herald: “Komentet e tij nuk ishin vetëm një bilbil qenësh për pasionin e tij plaçkë. Kjo ishte një thirrje e plotë e luftës”, tha gazeta në një editorial. “Me fjalët e tij jo-amerikane dhe veprimet e tij anti-demokratike, Trump udhëhoqi këtë kryengritje aq shumë sa sikur të ishte duke sulmuar vetë Kapitolin”, përfundon gazeta Miami Herald. /Insajderi.com