‘Lugina e lotëve’: Kriza politike shton shqetësimet e italianëve

‘Lugina e lotëve’: Kriza politike shton shqetësimet e italianëve

Paolo Bianchini nuk u ka kushtuar shumë vëmendje 35 ndryshimeve në qeveri që kanë ndodhur gjatë jetës së tij – deri në këtë vit, transmeton Insajderi.

Bianchini, 44 vjeç, zotëron një restorant në Viterbo, rreth 80 kilometra (50 milje) nga kryeqyteti, Roma, raporton Al Jazeera.

Por biznesi që ai zotëron për 20 vjet tani varet nga një fije, pasi masat e mbështetjes që arrijnë në 32 miliardë euro për aktivitetet e shkatërruara nga pandemia janë vendosur përsëri në pritje, këtë herë pasi qeveria italiane ra të martën.

Dorëheqja e kryeministrit Giuseppe Conte ka zhytur vendin në një kaos të mëtejshëm.

Italianët zakonisht janë në gjendje të injorojnë fërkimet e qeverisë, normë në një vend që ka kaluar nëpër 66 koalicione që nga Lufta e Dytë Botërore.

Por këtë herë, kriza politike po ndodh gjatë një pandemie globale.

Psiqika kombëtare tashmë është thellësisht e dëmtuar nga epidemia, që ka marrë 86,000 jetë dhe ka çuar në një recesion brutal ekonomik.

“Situata nuk është e qëndrueshme më”, tha Bianchini, i cili është gjithashtu president i MIO, një shoqatë e sektorit të mikpritjes.

“Ne as nuk mund të marrim para për të blerë ushqim për fëmijët tanë … kjo me të vërtetë mund të rrezikojë strukturën shoqërore [të shoqërisë sonë]”. /Insajderi.com