Macron: Vendet e pasura të transferojnë 3-5% të vaksinave anti-COVID në Afrikë

Macron: Vendet e pasura të transferojnë 3-5% të vaksinave anti-COVID në Afrikë

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka propozuar që vendet e pasura të transferojnë midis tre dhe pesë përqind të vaksinave të tyre COVID-19 në Afrikë, ku ekziston një mungesë e madhe e tyre.

Në një intervistë dhënë Financial Times, Macron tha se ai do ta vendosë idenë në takimin e së premtes me udhëheqësit e G7. Kancelarja gjermane Angela Merkel është “ok” me këtë iniciativë, thotë ai.

“Unë them:” le të transferojmë 3-5 përqind të vaksinave që kemi në magazinë në Afrikë “. Kjo nuk do të ketë ndikim në ritmin e strategjive të vaksinave (në vendet e pasura). Nuk do ta vonojë atë me një ditë të caktuar mënyra se si i përdorim dozat tona “, tha ai.

“Është në interes të francezëve dhe evropianëve. Sot kam më shumë se 10 milion bashkëqytetarë tanë që kanë familje në anën tjetër të Mesdheut”, tha ai. /Insajderi.com