Maddie Brown Brush për amputimin e këmbës së vajzës 1-vjeçare: “Nuk ishte vendim i lehtë”

Maddie Brown Brush për amputimin e këmbës së vajzës 1-vjeçare: “Nuk ishte vendim i lehtë”

Maddie Brown Brush po adreson disa pyetje që ajo ka marrë në lidhje me operacionin e amputimit të këmbës të vajzës së saj 1-vjeçare Evangalynn Kodi, shkruan PEOPLE, transmeton Insajderi.

Të martën në Instagram ajo foli në lidhje me vendimin e saj dhe të burrit Caleb Brush qe vajza e tyre – e cila u diagnostikua para lindjes me oligodaktili, një anomali kongjenitale e përcaktuar si prania e më pak se pesë gishtërinjve në dorë – t’i nënshtrohej një operacioni si rezultat i gjendjes.

View this post on Instagram

"You cut her foot off?" "If she was functional, why did you amputate?" "Wait, where is her foot?" "Was it really necessary to cut her foot off?". These are all questions I have received since Evie's Surgery. . I understand the questions and at first glance, I would ask the same thing. Evie's left Tibia bone, along with the bowing it had, was also about a 1/3 shorter than her right. When she's little it's not super noticeable unless closely looked at. As she grows though, we were looking at the possibility of a dramatic difference. . Some families and people opt for a lengthening surgery, but Miss Evie's difference was in the grey area of if that was even possible or not. With at least 4 major surgeries and the possibility of having to amputate in the end, we chose a Boyd amputation. . This was not a light-hearted decision, we spent the better part of the last year educating ourselves, talking to doctors, prosthetists, other families, and other amputees as we came to the decision we did. . Before Evie, I classified amputees as one category. You amputated because there was no way of saving the limb. I think that goes along with #limbdifference education. Sometimes it's about quality of life. Due to this, I wanted to give a more in-depth explanation and answer all at once. I hope it will all bring awareness to a part of the #limbdifference world.

A post shared by Maddie Brush (@madison_rose11) on

“Ti ia preve këmbën?” ‘Nëse ajo ishte funksionale, pse e amputuat?’ ‘Prit, ku është këmba e saj?’ ‘A ishte me të vërtetë e nevojshme t’i prisnit këmbën?’ Këto janë të gjitha pyetjet që kam marrë që nga operacioni i Evie,” filloi Brown Brush. ” Unë i kuptoj pyetjet dhe të jem e sinqertë, kështu do të reagoja edhe unë”.

“Ky nuk ishte një vendim i lehtë, ne kaluam pjesën më të mirë të vitit të kaluar duke arsimuar veten, duke biseduar me mjekë, protezistë, familje të tjera dhe persona të gjymtuar pasi kemi ardhur në vendimin që kemi bërë,” shtoi nëna e dy fëmijëve. /Insajderi.com