Malta pranon emigrantët disa orë pas njoftimit të mbylljes prej koronavirusit

Malta pranon emigrantët disa orë pas njoftimit të mbylljes prej koronavirusit

Qeveria maltese tha se nuk mund të garantojë më shpëtime të tjera pasi burimet e saj janë tendosur nga pandemia

Disa dhjetra refugjatë të shpëtuar nga një barkë e përmbysur në detin Mesdhe dhe kanë zbritur në Maltë, disa orë pasi qeveria e vendit tha se nuk do të lejohen grupe të tjera pasi portet po mbyllen prej pandemisë së koronavirusit.
64 emigrantët u shpëtuan nga ushtria malteze në një zone në jug të ishullit.

Nga dje Malta ka ndjekur shembullin e Italisë duke thënë se nuk do të lejojë më barka emigrantësh prej rrezikut të infeksionit.
Qeveria malteze tha në një deklaratë se ushtria po monitoronte prej disa orësh barkën e emigrantëve para se një luftanje partulle t’i shpëtonte.

Por ata thanë më tej se nuk do të garantojë më pranime pasi burimet e saj janë ezauruar nga pandemia.

Të ardhuarit u pritën nga ushtarë me veshje anti-biologjike pak pas mesnatës, dhe do të mbahen në izolim.

“Është në interesin e tyre që këta njerëz të mos rrezikojnë udhëtimin drejt një vendi që nuk mund të ofrojë strehë të sigurtë”, thuhej në deklaratë.