MAPL tregon se çfarë u diskutua në takimin me ministrin Vitia dhe kryetarët e komunave

MAPL tregon se çfarë u diskutua në takimin me ministrin Vitia dhe kryetarët e komunave

Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi dhe Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, kanë zhvilluar një takim virtual koordinues me kryetarët e komunave të Republikës së Kosovës, për të diskutuar lidhur me situatën e pandemisë COVID-19, njofton Insajderi.

Lidhur me zhvillimet brenda këtij takimi, është deklaruar MAPL, me anë të një postimi në Facebook, ku thuhet se ministri Vitia ka kërkuar nga kryetarët e komunave për mobilizim, koordinim dhe qasje më proactive në raport me pandeminë, duke shtuar se ka nevojë për masa të reja, të cilat në bashkëpunim me të gjitha institucionet relevante duhet të ndërmerren për të ruajtur shëndetin publik.

“Ministri Vitia, duke falënderuar kryetarët e komunave për angazhimin e tyre gjithashtu potencoi se tani më ndodhemi në një situatë të rënduar. Ai theksoi se duhet mobilizim, koordinim dhe qasje më proaktive në raport me pandeminë për shkak të situatës së krijuar. Ai gjithashtu diskutoi së bashku me kryetarët e komunave nevojën e disa masave të reja të cilat në bashkëpunim me të gjitha institucionet relevante duhet të ndërmerren për të ruajtur shëndetin publik”, thuhet në një njoftim të ministrisë së Pushtetit Lokal.

Sipas ministrisë, kryetarët e komunave diskutuan rreth sfidave të ndryshme me të cilat janë duke u ballafaquar dhe dhanë mendimet dhe sugjerimet e tyre për vendimet që duhen të merren nga institucionet përkatëse.

Si përfundim të pranishmit u pajtuan që bashkërisht duke i koordinuar të gjitha veprimet rreth masave të reja, mund t’ia dalin për të minimizuar dhe tejkaluar sfidat me të cilat janë duke u përballur me pandeminë COVID-19. /Insajderi.com