Maqedonia e Veriut është vendi i tretë më i varfër në Evropë

Maqedonia e Veriut është vendi i tretë më i varfër në Evropë

Sipas të dhënave të publikuara nga Eurostat, Maqedonia e Veriut është vendi i tretë më i varfër në Evropë. Më të varfër janë vetëm Shqipëria dhe Bosnja dhe Hercegovina. Kjo donë të thotë se atyre u duhet decenie për të arritur standardet ekonomike të vendeve tjera të BE-së dhe se kanë potencial të dobët ekonomik.

Vendet me Bruto Prodhim Vendor më të madh në Evropë janë Luksemburgu dhe Irlanda, të dyja me 93 për qind mbi mesataren e BE-së. Shtet tjera me rezultatet shumë të mira janë Zvicra, Norvegjia, Danimarka dhe Holanda.

Në lidhje me vendet anëtare të BE-së, më se keqi është ranguar Bullgaria me 47 për qind nga mesatarja e BE-së. /Insajderi.com