Mbahet mbledhja komemorative për Prof.dr. Mandushe Berishën

Mbahet mbledhja komemorative për Prof.dr. Mandushe Berishën

Sot në sallën solemne të Fakultetit Filologjik u mbajt mbledhja komemorative për Prof.dr. Mandushe Berisha e cila vdiq në moshën 77 vjeçare!

Mbledhjen e hapi Dekani i Fakuktetit të Shkencave Matematiko-Natyrore Prof.dr. Tahir Arbeneshi ndërsa fjalen e mori Rektori i UP-së, Prof.dr. Marjan Dema dhe Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, Akademik Nexhat Daci!

Të gjithë çmuan lart figurën dhe personalitetin e profesoreshës Mandushe, si gruaja e parë Doktore e Shkencave në Republiken e Kosovës, e cila mësoi dhe edukoi mbi 43 gjenerata të studentëve si dhe së bashku me bashkëshortin e saj Akademik Muharrem Berishen ishin ndër themeluesit e Universitetit të Prishtinës duke lënë pas vehtes tre fëmijë që të tre profesorë të Universitetit të Prishtinës! Në emër të familjareëve të pranishmit i falenderoi vajza e të ndjerës, Venera Berisha Muharremi!