Mbi 16 mijë doza të vaksinës anti-COVID të administruara në 24 orët e fundit

Mbi 16 mijë doza të vaksinës anti-COVID të administruara në 24 orët e fundit

Të hënën në nivel vendi janë dhënë mbi 16 mijë doza të vaksinës kundër Coronavirusit.

Kështu numri total i të imunizuarve ka arritur në rreth 374 mijë.

Kështu ka bërë të ditur zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti.

“Mbi 16.000 doza të administruara të vaksinës kundër COVID-19 sot në Kosovë. Vaksinimi i shpejtë i popullatës nuk ka alternativë, aq më tepër që varianti Delta (SARS-COV 2) po përhapet shpejt tek të gjitha grupet dhe në veçanti te grupmoshat e reja.

Vaksinimi nuk është vetëm masë mbrojtëse nga virusi, por edhe masë kundër mbylljes! Komplimente për Ekipin menaxhues dhe ekipet e vaksinimit në të gjitha komunat e Kosovës”, ka shkruar Hoti në Facebook.

Sipas planit shtetëror për vaksinim, deri në fund të vitit është paraparë të vaksinohen 60 për qind e popullatës mbi 18 vjeç./Insajderi.com