Mbi 300 artistë nënshkruajnë letrën e hapur për të mbështetur stafin e galerive Tate

Mbi 300 artistë nënshkruajnë letrën e hapur për të mbështetur stafin e galerive Tate

Një letër e hapur e cila mbështet punëtorët e Tate, është duke kërkuar nga organizata të përdorë 10% nga 7 milion funtat e marra nga qeveria për të shpëtuar punëtorët që rrezikojnë të mbesin pa punë, është nënshkruar nga 300 artistë.

Punëtorët e “Tate Enterprises” të cilët punojnë në dyqanet e librave dhe kafenet, janë duke u përballur me një restrukturim të punëtorëve, të cilat do të rezultojnë në humbjen e 313 vendeve të punës në mes të pandemisë dhe krizës ekonomike”, thotë letra, e nënshkruar nga fituesi i Turner për vitin 2008 Mark Leckey, si the fituesit e katër viteve të fundit.

“Kjo pavarësisht lajmërimit të qeverisë që do të sigurojë 1.5 miliard funta për këtë sekstor, nga i cili Tate do të marrë 7 milion.”/Insajderi.com

Burimi: Dazed

View this post on Instagram

This afternoon we’re on the front page of @guardian who are reporting that more than 300 artists have signed an open letter supporting striking Tate workers. We are overwhelmed by the support of these 316 artists including Sophia Al-Maria, Cecile B. Evans, Forensic Architecture, Simon Fujiawara, Naeem Mohaiemen, Hardeep Pandhal, Tai Shani, Patrick Staff, Amalia Ulman, Lawrence Weiner and Anicka Yi, to name just a few. We are grateful for the support of the artistic community and will take this energy forward, from today (Strike Day #27) to however long it takes to #SaveTateJobs You can read the letter and list of signatories on our linktree (see our profile) or at: bit.ly/TateStrikeArtists #SaveTateJobs #solidarity #artworkers #industrialaction #sophiaalmaria #sophiecundale #tategallerys⭐️cks #wearetate #tate_unitedをサポートし

A post shared by Tate United PCS (@tate_united) on