Mbyllet shkolla pasi zbulohen kimikatet radioaktive

Mbyllet shkolla pasi zbulohen kimikatet radioaktive

Një shkollë e mesme amerikane është mbyllur për pjesën e mbetur të vitit shkollor, pasi autoritetet gjetën se ishte e ndotur me kimikate radioaktive.

Zyrtarët thonë se një monitor i ngushtë i ajrit zbuloi uranium të pasuruar dhe neptunium-237 në Shkollën e Mesme në Piketon, Ohio jugore, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Ka më shumë se 300 nxënës dhe 25 punonjës në shkollë.

Një uzinë bërthamore e afërt bëri uranium të armëve për Departamentin e Energjisë deri në mbylljen e saj në 2001.