Mënyra si mbani gjuhën mund të ndryshojë fytyrën tuaj

Mënyra si mbani gjuhën mund të ndryshojë fytyrën tuaj

Mjekra e dyfishtë për shkak të gjenetikës, plakjes dhe shtimit të peshës. Por, siç rezulton, ka edhe një arsye tjetër: qëndrimi jo i duhur i gjuhës. Lajmi i mirë është se është e mundur të heqësh qafe këtë tipar fizik.

Ajo që ne zakonisht e quajmë një “mjekër të dyfishtë” është plotësia që formohet nën mjekër. Të gjithë kemi pak yndyrë atje, dhe është normale, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Sidoqoftë, muskujt tonë të platizmës, i cili lidh qafën me mjekrën, mund të dobësohen. Në këtë rast, më shumë yndyrë mund të grumbullohet këtu, duke shkaktuar plotësinë. Kjo yndyrë shtesë që formohet mbi platizmën nën mjekër quhet “dhjami para-platizmal” dhe është ajo që krijon mjekrën e dyfishtë.

Qëndrimi i dobët i gjuhës lëshon muskulin dhe fillon të formohet një mjekër e dyfishtë. Specialistët thonë se nëse mësojmë se si ta pozicionojmë gjuhën si duhet, është e mundur të heqim qafe mjekrën e dyfishtë dhe të përmirësojmë vijën e nofullës. Ndodh sepse pozicioni i saktë mban të gjithë strukturën e fytyrës.

Qëndrimi i saktë i trupit është që gjithmonë gjuha juaj të mbështetet në pjesën e sipërme të gojës, duke përfshirë pjesën e tretë të poshtme të saj. Ju mund të mësoni ta poziciononi atë në mënyrë korrekte duke bërë disa ushtrime.

Ushtrimi #1

  • Vendosni majën e gjuhës në çatinë e gojës, menjëherë pas dhëmbëve të sipërm dhe shtypeni atë kundër qiellzës së fortë.
  • Tërhiqeni pjesën tjetër të gjuhës tuaj në drejtim të çatisë së gojës.
  • Mbyllni gojën dhe merrni frymë normalisht, dhe përpiquni ta mbani në këtë mënyrë gjatë gjithë kohës.

Ushtrimi #2

Nëse nuk mund ta bëni atë të mëparshmin, provoni këtë:

  • Thuaj shkronjën, “N.” ndërsa po e thoni, zgjateni. Qëndrimi që po përjetoni është i duhuri.
  • Thith pjesën e pasme të gjuhës në qiellzë.
  • Vendosni pak presion në pjesën e prapme të gjuhës dhe sigurohuni që presioni të qëndrojë, duke drejtuar gjithçka lart.
  • Mbajeni aty në çdo kohë – kjo është sjellja e saktë. Kur harroni se si ta bëni, thoni përsëri tingullin “N”. /com