Mënyrat se si prindërit inkurajojnë sjellje të keqe tek fëmijët

Mënyrat se si prindërit inkurajojnë sjellje të keqe tek fëmijët

Meqenëse truri i fëmijëve nuk është plotësisht i zhvilluar, ata zakonisht përdorin sjelljen e gabuar si një mjet për të komunikuar nevojat dhe gjendjen e tyre emocionale.

Por ndonjëherë është një shenjë që prindërit po bëjnë diçka të gabuar, dhe ndëshkimi nuk është zgjidhja më e mirë. Shumë të rritur thjesht nuk janë të vetëdijshëm se si veprimet e tyre mund të jenë arsyeja pse fëmijët e tyre po veprojnë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Ju kritikoni fëmijët tuaj shumë.

Kritikat e vazhdueshme e bëjnë çdokënd të ndihet sikur asgjë nuk mund të bëjë mirë dhe fëmijët janë veçanërisht të prekshëm. Nëse prindërit presin përsosmëri nga fëmijët e tyre, dhe në vend të lavdërimeve ata marrin vetëm mosmiratim, nuk është çudi që të vegjlit tuaj do të fillojnë të luajnë shpejt dhe lirshëm. Ç’është më e keqja, është sjellja shkatërruese nga ana e prindit do të çojë në probleme që kërkojnë ndihmë profesionale të shëndetit mendor.

Prindërit nuk paraqiten të bashkuar para fëmijëve të tyre.

Diçka po aq e zakonshme sa konfliktet midis prindërve, i mëson fëmijët të injorojnë njërin prind dhe të drejtohen te tjetri për rezervë. Fëmijët do të bëjnë peticion për secilin prind individualisht derisa të marrin përgjigjen që duan.

Ata mund të ndjehen sikur ju jeni shumë i rreptë ose i padrejtë pasi të ekspozohen ndaj rregullave dhe strukturave të reja, të cilat do të çojnë në veprime dhe rebelime kundër autoritetit tuaj.

Ju përpiqeni të jeni miku më i mirë i fëmijës tuaj.

Prindërit “cool” duan të jenë miqtë e fëmijëve të tyre dhe janë të qetë për rregullat dhe disiplinën. Por rreziqet janë më të mëdha se përfitimet pasi, në këtë lloj stili prindërimi, i rrituri humbet fuqinë e autoritetit dhe respektin e fëmijëve të tyre.

“Prindërit cool” po i detyrojnë fëmijët e tyre të marrin vendime që nuk janë në gjendje të marrin, të cilat disa specialistë i referohen si një kolaps i prindërve.

Ju i ofroni fëmijës tuaj shumë zgjedhje.

Dy zgjedhje që janë të pranueshme nga një prind janë të mjaftueshme, por shumë zgjedhje mund ta mbingarkojnë një fëmijë.

Të jesh i paaftë për të zgjedhur, për fëmijët, do të përfundojë duke bërë një rrëmujë dhe duke shkaktuar një shqetësim. Dhe në rast se një fëmijë zgjedh diçka që është e papranueshme, kjo mund ta detyrojë prindin të kthejë fjalën e tij, duke u dukur si një gënjeshtar i pabesueshëm. Si rezultat, fëmija do të përpiqet të vazhdojë të sillet keq për të gjetur rrugën e tyre.

Ju nuk jeni një shembull i mirë për fëmijët.

Ndërsa është e qartë që fëmijët bëjnë atë që shohin prindërit e tyre, në jetën e përditshme, ne shpesh e harrojmë atë. Herën tjetër kur shihni një nënë që futet pa radhë supermarket ose parkon makinën në një vend parkimi me aftësi të kufizuara, ju e dini që fëmijët e saj ka të ngjarë të veprojnë në të njëjtën mënyrë. Por për fat të mirë, prindërit që japin një shembull të mirë ka më shumë të ngjarë të kenë fëmijë që bëjnë gjënë e duhur, edhe kur nuk po mbikëqyren.

Ju jepni fëmijëve shumë urdhra por jo edhe shpjegim.

Ne të gjithë njohim prindër që i rrisin fëmijët e tyre si ushtarë të vegjël. Fëmijët do të bëjnë atë që u është thënë pa kuptuar pse. Këta fëmijë mund të rebelohen sepse ndihen sikur janë trajtuar padrejtësisht. /Insajderi.com