KQZ tregon nëse Vetëvendosje ka aplikuar për pjesëmarrje në zgjedhjet në Veri

KQZ tregon nëse Vetëvendosje ka aplikuar për pjesëmarrje në zgjedhjet në Veri

Përveç Partisë Demokratike të Kosovës, tashmë edhe Lëvizja Vetëvendosje, ka aplikuar në KQZ për pjesëmarrje në zgjedhjet e jashtëzakonshme në katër komunat veriore.

Këtë e ka konfirmuar Insajderin, zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi.

“Kemi pranuar edhe një aplikim për t’u certifikuar për pjesëmarrje në këto zgjedhje. Lëvizja Vetëvendosje ka paraqitur aplikimin për zgjedhjet për kryetarë në këto 4 komuna”, ka thënë Elezi.

Ndryshe, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i ka shpallur zgjedhjet e jashtëzakonshme për katër komunat veriore më 19 maj.

Kujtojmë se katër kryetarët e këtyre komunave veriore, më 27 nëntor të vitit 2018, kanë dhënë dorëheqje, duke kundërshtuar vendimin e Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës 100% ndaj prodhimeve të importuara nga Serbia.

Ndërkaq, sot Qeveria ka ndarë 471 mijë euro për KQZ-në, për organizimin e zgjedhjeve në katër komunat veriore, Zubin Potok, Zveçan, Leposaviq dhe Mitrovicë e Veriut.