Ministri i shkarkuar tregon si i prishi Kosova marrëdhëniet me SHBA-në, Turqinë dhe BE-në

Ministri i shkarkuar tregon si i prishi Kosova marrëdhëniet me SHBA-në, Turqinë dhe BE-në

Ish-ministri i Punëve të Brendshme, Flamur Sefaj, ka thënë se përveç largimit të tij, institucionet e Kosovës është dashur të merren më shumë edhe me menaxhimin e situatës së krijuar pas deportimit të gjashtë turqve nga Kosova.

“Ne i kemi prishur marrëdhëniet me shtetin turk. Nuk kemi arritur ta menaxhojmë situatën, në këtë rast me SHBA-të dhe me shtetet europiane, pasi është dashur t’iu shpjegojmë si ka ndodhur rasti dhe pse ndodhi. Në të njëjtën kohë, të merremi edhe me shtetin turk”, ka thënë Sefaj në Zonën B në Klan Kosova.

Sefaj thotë se në vend që të kërkohej largimi i tij është dashur të formohet një tasf-forcë për menaxhimin e situatës si dhe të interesohet për trajtimin e tyre në Turqi.

“Në vend që të kërkohet largimi, në këtë rast i imi, është dashur të formohet një task-forcë e cila do ta menaxhonte situatën: për atë se a duhet dikush të shkojë në Turqi, t’i kërkojë ata njerëz, të kërkohet nga Erdogani se si trajtohen ata, po ashtu t’u shpjegohet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe BE-së”.

“Është mirë që ne t’i kthehemi realitetit, që ne të mësohemi t’i menaxhojmë situatat dhe ta lëmë atë menaxhimin lokal brenda koalicionit, i cili është duke shkaktuar aq probleme të mëdha ndërkombëtare sa që ne nuk po mund ta imagjinojmë. Ky është keqmenaxhim total i menaxherëve të papërvojë”, ka thënë ai./Inasjderi.com