Ministri Veliu priti në takim ambasadorin e Italisë në Kosovë

Ministri Veliu priti në takim ambasadorin e Italisë në Kosovë

Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu, i shoqëruar nga drejtori i Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj, kanw pritur në takim ambasadorin e Italisë në Kosovë, Nicola Orlando, i cili ishte i shoqëruar nga delegacioni i lartë i Guardia di Finanza, njofton Insajderi.

Ky takim ka ardhur si rezultat i letrës së dërguar nga Ministri Veliu për Ministrin e Ekonomisë dhe Financave të Italisë, Roberto Gualtieri për fillimin e bashkëpunimit dhe zhvillimit profesional ndërmjet Policisë së Kosovës dhe Guardia di Finanza.

Ministri Veliu falënderoi shtetin e Italisë për përkrahjen e vazhdueshme në ofrimin e mundësive të bashkëpunimit në veçanti me Guardia di Finanza.dhe kërkoj mbështetje në fushën e hetimeve të krimeve ekonomike dhe financiare, kontabilitetin financiar, evazionin fiskal,  kontrabandimin, financimin e terrorizmit.

Ambasadori Orlando theksoi se kjo është vizita e parë e këtij niveli nga Guardia di Finanza që vërteton edhe njëherë rëndësinë e marrëdhënieve bilaterale dhe partneritetit ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Italisë.

Në këtë takim, bashkëbiseduesit u dakorduan për nënshkrimin e marrëveshjes ndërshtetërore në fushën e bashkëpunimit policor.

Gjithashtu u tha se ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe më tutje si në ofrimin e ekspertizës dhe trajnimeve që kanë për qëllim ngritjen e kapaciteteve të institucioneve të sigurisë./Insajderi.com