Ministria e Arsimit apel për kujdes për shkak të pandemisë COVID-19

Ministria e Arsimit apel për kujdes për shkak të pandemisë COVID-19

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka bërë thirrje për menaxhmentet e shkollave, mësimdhënësit, nxënësit, prindërit dhe kujdestarët ligjorë për kujdes të shtuar në shkolla, në oborret e shkollave dhe në afërsi të tyre për shkak të rrezikut nga pandemia COVID-19.

Në komunikatën për media të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës kërkohet nga Drejtoritë Komunale të Arsimit (DKA) që të kujdesen për dezinfektimin e vazhdueshëm dhe mirëmbajtjen e shkollave sipas rekomandimeve të IKShPK-së, MSh-së dhe Udhëzuesit për organizmin e mësimit në kushte pandemie, njofton Insajderi.

Ministria e Shëndetësisë dhe IKShPK, bazuar në Ligjin për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19, mund të marrin vendim për mbylljen e shkollave nëse situata përkeqësohet.

“Prandaj, MASh kërkon nga task forcat e shkollave dhe të DKA-ve që, përveçse të kujdesen për zbatimin e të gjitha masave, të vlerësojnë edhe situatën dhe ato shkolla që kanë vështirësi në organizim, të respektojnë vendimin e Ministrisë së Arsimit për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 në kushte pandemie, dhe të kalojnë në mësim online, sipas Protokolit të reagimit ndaj pandemisë COVID-19 në shkolla dhe Udhëzuesit të MASh”.

“Mësimdhënësit dhe nxënësit e të gjitha niveleve parauniversitare të Republikës së Kosovës, niveli parashkollor, fillor, i mesëm i ulët dhe i mesëm i lartë mund t’i përcjellin regjistrimet e përmbajtjeve mësimore në platformën e Shqipërisë www.akademi.al, ku me rastin e regjistrimit duhet përzgjedhur Kosovën si vendi ku zhvilloni mësimin, ndërsa çasja në këtë platformë duhet konfirmuar përmes e-mailit”, thuhet në komunikatë. /Insajderi.com