Ministrja Haradinaj zhvillon takime për formalizimin e njohjes nga Izraeli

Ministrja Haradinaj zhvillon takime për formalizimin e njohjes nga Izraeli

Ministrja e Punëve të Jashtme, Meliza Haradinaj ka takuar  zv-asistentin e presidentit njëherit  drejtor i Lartë për Çështje të Lindjes së Mesme dhe Afrikës Veriore nga Këshilli Kombëtar i Sigurisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Robert Greenway.

Ky takim u realizuara për formalizimin e njohjes nga Izraeli dhe rreshtimin e Kosovës në luftën e pakompromis kundër terrorizmit.

Ministrja Haradinaj ka thënë se me Greenway ndër të tjera, kanë biseduar për marrëveshjen e arritur në SHBA dhe impementimin e saj.

“Në kuadër të vizitës së delegacionit të lartë amerikan, udhëhequr nga i Deleguari Presidencial për Dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell – kisha kënaqësinë ta takoj në një takim ndaras bilateral z.Robert Greenway, Zëvendës-Asistent i Presidentit dhe Drejtor i Lartë për Çështje të Lindjes së Mesme dhe Afrikës Veriore nga Këshilli Kombëtar i Sigurisë së SHBA-ve, me të cilin biseduam për marrëveshjen historike të arritur në Uashington me 4 shtator, dhe rrugën përpara për implementimin e saj.”, është shprehur Haradinaj Stublla.

Shefja e Diplomacisë së Kosovës, ka thënë se me theks të veqantë kanë diskutuar për formalizimin e njohjes nga Izraeli si dhe rreshtimin e Kosovës në luftën kundër terrorizmit.

“Diskutuam në veçanti pikat e marrëveshjes që bien në përgjegjësinë direkte të fushëveprimit të MPJD-së, specifikisht formalizimin e njohjes së ndërsjellë me Izraelin, dhe në rreshtimin e Kosovës në luftën e pakompromis kundër terrorizmit.” është shprehur Haradinaj Stublla.

Ajo i ka bërë të ditur Greenway-it se Kosova është e përkushtuar që ta përmbush marrëveshjen e arritur në Uashington.

“E njoftova z.Greenway se Republika e Kosovës është e përkushtuar në implementimin e të gjitha pikave të marrëveshjes dhe se e çmon pafundësisht përkushtimin e lartë të SHBA-ve për vënien në jetë të zotimeve të dhëna në këtë marrëveshje që ka hapur rrugën e prosperitetit ekonomik e ndërkombëtar të Republikës së Kosovës.” ka përfunduar ministrja Haradinaj. /Insajderi.com