fbpx

Mish, qumësht dhe vezë – ushqimet më të konsumuara në Kosovë

Mish, qumësht dhe vezë – ushqimet më të konsumuara në Kosovë

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës për ekonomitë familjare të publikuara gjatë javës së kaluar vënë në pah faktin se ushqimi në Kosovë dominohet nga mishi, qumështi, djathi, vezët, buka dhe drithërat, qe kontribuojnë më shumë se gjysmën e konsumit të ushqimit (në vlerë). Më pas radhiten perimet dhe pijet jo alkoolike.

Fiks 21 për qind e konsumit të ushqimit në Kosovë gjatë vitit 2016 është mish ndërsa 18 për qind e konsumit shkon për qumësht, djathë dhe vezë.

Perimet, pijet alkoolike, sheqeri dhe ëmbëlsirat bashkë me frutat përbëjnë listën e ushqimeve më të përdorura gjatë javës.