Mjekët kinez burgosen për trafikim të organeve

Mjekët kinez burgosen për trafikim të organeve

Gjashtë persona, përfshirë disa mjekë, janë burgosur në Kinë për marrje të paligjshme të organeve nga viktimat e aksidenteve, raportojnë mediat lokale.

Grupi kishte mashtruar familjet e të ndjerit duke menduar se po bënin dhurime zyrtare të organeve.

Midis 2017 dhe 2018 ata larguan mëlçitë dhe veshkat nga 11 persona në një spital në provincën Anhui.

Kina po përballet me një mungesë të madhe organesh dhe është përpjekur të plotësojë kërkesën përmes dhurimeve publike.

Sipas raporteve lokale, unaza e trafikut të organeve përfshinte katër mjekë të rangut të lartë që punonin në prokurimin e organeve në spitale.

Media lokale tha se ata synonin viktimat e aksidenteve të makinës ose pacientët që vuanin nga hemorragjia cerebrale në Spitalin Popullor të Qarkut Huaiyuan në Anhui.

Kreu i njësisë së kujdesit intensiv të spitalit, Yang Suxun, u drejtohej anëtarëve të familjes së një pacienti dhe do të pyeste nëse ata do të pranonin të dhuronin organet e një personi të tyre të dashur.

Anëtarët e familjes nënshkruanin ato që më vonë do të rezultonin të ishin formularë të rremë të pëlqimit./Insajderi.com

BBC News