MPJ reagon pas shkatërrimit të gurëve të varrezave ortodokse serbe në Lipjan

MPJ reagon pas shkatërrimit të gurëve të varrezave ortodokse serbe në Lipjan

Në Komunën e Lipjanit janë shkatërruar disa gurë të varrezave ortodokse serbe.

Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) e Kosovës e ka dënuar ashpër këtë vepër dhe ka kërkuar nga organet e rendit dhe të hetuesisë që të zbardhet rasti sa më shpëjt që është e mundur.

MPJ ka shtuar se për Republikën e Kosovës, bashkëjetesa raportet dhe harmonia ndëretnike, janë të shtrenjta.

Ministria këtë incident e ka konsideruar jashtë interesave të Kosovës, duke kërkuar nga autoritet shtetërore që të përpjeken që të mos lejojnë perseritjen e raste të tilla.