Mund të ketë një mënyrë ose jo që të bëjmë ‘selfie’ në distancë

Mund të ketë një mënyrë ose jo që të bëjmë ‘selfie’ në distancë

Apple paraqiti një patentë për programet kompjuterike që do t’i bënin të mundura “selfie-t në distancë” mirëpo kjo shumë kohë para pandemisë, raporton Verge, transmeton Insajderi. Por që tani, tingëllon si aplikacioni perfekt për këtë situatë.

Vendosja e karantinës në mbarë botën si pasojë e shpërthimit të pandemisë, ka ndryshur mënyrën se si njerëzit funksionojnë.

Kërkesa për patentë për selfie të grupit virtual, të paraqitur në vitin 2018, ishte një nga 57 patentat e reja të Apple të dhëna javën e kaluar, për Patent Apple. Aplikacioni deklaron se procesi përfshin përdoruesit e Apple duke i ftuar të tjerët të marrin pjesë në një selfie në grup para se softveri të rregullojë imazhet e tyre në një xhirim grupi, të cilin ata më pas do të ishin të lirë për të modifikuar. Selfie grupi mund të jetë një “përbërje e imazheve të qëndrueshme, imazhe të ruajtura video, ose imazhe video live streaming”, sipas aplikacionit.

Por aplikacioni është ende në zhvillim dhe nuk është gati të lansohet për publik.