Mungesa e medikamenteve shtyn operacionet në QKUK

Mungesa e medikamenteve shtyn operacionet në QKUK

Klinika e Kirurgjisë Abdominale, ajo e Kirurgjisë së Fëmijëve dhe Urologjia në fillim të kësaj jave është dashur t’i shtyjnë operacionet si pasojë e mungesës së medikamentit kundër dhimbjeve “Fentanyl” (opioid sintetik).
Drejtori i Klinikës së Anesteziologjisë dhe Mjekimit Intensiv, Nehat Baftiu, e ka pohuar se në këto tri klinika, për shkak të mungesës së furnizimit me “Fentanyl”, kanë rënë prej programit operacionet.

Përndryshe, ai ka thënë se ditën e martë të kësaj jave janë furnizuar me këtë medikament.

“Ne prej ditës së martë jemi furnizuar mirë dhe nuk kemi probleme me ‘Fentanyl’, por dy ditët e kaluara kemi pasur disa salla që e kanë harxhuar sasinë e ‘Fentanyl’-it dhe kemi pasur mungesë të tij. Ditën në të cilën nuk ka pasur ‘Fentanyl’ kanë rënë vetëm tri salla. Kemi pasur sasi të limituar dhe kanë rënë sallat që nuk kanë pasur ‘Fentanyl’. Ka rënë Urologjia, Kirurgjia e Fëmijëve dhe Kirurgjia Abdominale, të tjerat kanë punuar me kapacitete të plota”, ka thënë ai.

Baftiu ka thënë se edhe në Klinikën e Anesteziologjisë kanë pasur disa herë gjatë këtij viti mungesë të barnave.

Edhe klinikat tjera të QKUK-së gjatë këtij viti e po ashtu edhe gjatë vitit që lamë pas kanë pasur probleme të tilla me furnizim/Zëri.