Murati nënshkruan marrëveshje mbi 33 milionë eurosh për Trajtimin e Ujërave të Zeza në Mitrovicë

Murati nënshkruan marrëveshje mbi 33 milionë eurosh për Trajtimin e Ujërave të Zeza në Mitrovicë

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka nënshkruar të premten dy marrëveshje me Bankën Evropiane për Investime (BEI) dhe Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), për ndërtimin e Impiantit për Trajtimin e Ujërave të Zeza në Mitrovicë, përcjell Insajderi.com.

Përmes njoftimit, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka bërë të ditur se marrëveshjet e nënshkruara arrijnë vlerën prej 33.3 milionë eurosh.

Murati dhe përfaqësuesit e bankave pas nënshkrimit të marrëveshjeve.

“Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve Hekuran Murati, së bashku me përfaqësuesit e Bankës Evropiane për Investime (BEI) Matteo Rivellini dhe Cagin Pabucco,  si dhe me përfaqësuesin e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh) Matteo Colangeli, kanë nënshkruar sot marrëveshjet financiare për ndërtimin e impiantit për trajtimin e ujërave të zeza në komunën e Mitrovicës, në vlerë prej 19.8 milionë euro dhe 13.5 milionë euro, respektivisht”, thuhet ndër tjerash në njoftim.

Tutje, MF ka bërë të ditur se nga ky projekt do të përfitojnë rreth 213 mijë qytetarë të rajonit të Mitrovicës, ku pritet të përmirësohen kushtet mjedisore dhe shëndetit publik.

“Projekti që bashkë-financohet nga këto dy institucione parasheh ndërtimin e impiantit për trajtimin e ujërave të zeza dhe rehabilitimin e rrjetit ekzistues. Rreth 213,000 qytetarë të regjionit të Mitrovicës pritet të përfitojnë nga ky projekt, përmes përmirësimit të kushteve mjedisore dhe shëndetit publik.

Zhvillimi i këtij projekti infrastrukturor do të zvogëlojë ndotjen e mjedisit, veçanërisht në lumin Ibër. Projekti mbështetet edhe nga Bashkimi Evropian, me një grant prej 5 milionë eurosh përmes Kornizës Investuese për Ballkanin Perëndimor”, thuhet ndër tjerash në njoftim./SHQIP.com