Muzeu serb me skulpturë dylli të Putinit

Muzeu serb me skulpturë dylli të Putinit

Një muze në Serbi ka vendosur për ekspozim një figurë nga dylli të presidentit rus, Vladimir Putin.

Figura është paraqitur nga Muzeu i Figurave nga Dylli i Jagodinës në Serbi, përpara një mase prej mijëra njerëzish.

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq e ka lavdëruar Putinin dhe e ka quajtur Rusinë mike të vjetër të Serbisë, si dhe një “partnere të fuqishme politike”.

Putini është i huaji i parë që paraqitet në këtë muze. Sipas disa rrjeteve televizive vendore, figura e tij nga dylli ka tërhequr një masë prej rreth 2500 njerëzisht, kurreshtarë për ta parë këtë vepër.

Daçiqi tha se modeli i Putinit, i veshur me një kostum të zi, këmishë të bardhë dhe krevatë të kuqe, është “vepra artistike më e bukur e muzeut dhe që i ngjan më shumë origjinalit”.

Në këtë muze janë paraqitur më herët edhe 30 figura të tjera, si ajo e Sllobodan Millosheviqit dhe Zoran Xhinxhiqit.