Në SHBA arrestohen 16 marinsa, dyshohen për aktivitete kriminale

Gjashtëmbëdhjetë marinsa amerikanë u arrestuar të enjten për përfshirjen e tyre të dyshuar në aktivitete të paligjshme si trafik qeniesh njerëzore dhe drogë.

Në SHBA arrestohen 16 marinsa, dyshohen për aktivitete kriminale

Sipas deklaratës për shtyp të Marinës, arrestimet u bënë në bazën “Camp Pendleton” të Kalifornisë, bazuar në informacionin e siguruar falë një hetimi që nuk lidhej me këtë rast, për trafik qeniesh njerëzore.

Në deklaratën e Marinës thuhej gjithashtu se asnjë prej të arrestuarve nuk ishte me shërbim ushtarak përgjatë kufirit me Meksikën. Arrestimet vijnë një ditë pasi një anëtar i forcave speciale të marinës u urdhërua të kthehej nga Iraku për shkak të shkeljeve disiplinore. Sipas një zyrtari shkeljet kishin të bënin pjesërisht me përdorim të alkoolit.