Në spitalet e Kosovës ​292 pacientë po trajtohen nga COVID-19

Në spitalet e Kosovës ​292 pacientë po trajtohen nga COVID-19

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (SHSKUK) ka njoftuar se në klinikat e QKUK-së, por edhe spitalet e përgjithshme janë në trajtim 292 pacientë të shtrirë si pasojë e COVID-19.

Sipas njoftimit, 187 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 17 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 218 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

“Në QKUK janë të shtrirë 160 pacientë, 9 prej tyre, në gjendje të rënduar, 98 të konfirmuar me Sars Cov-2 dhe 131 me oksigjeno-terapi”, thuhet në njoftim./Insajderi.com