Nëse keni vështirësi në zënien e miqve të rinj vini re se çfarë po thoni

Nëse keni vështirësi në zënien e miqve të rinj vini re se çfarë po thoni

 

Psikologët besojnë se përshtypja e parë formohet brenda disa sekondave të para të takimit. Dhe nuk ndryshon shumë gjatë rrugës. Nëse shihni veten se keni vështirësi në krijimin e raporteve ose njerëzit po humbasin interesimin në ty, është e mundur që po përdor fraza të veçanta në bisedat tuaja të përbashkëta – ose edhe e kundërta, jeni ju ata që humbni interesimin në dikë.

“Unë nuk dua të të ofendoj, por…”

Dëshira për të forcuar vetëvlerësimin tuaj personal në llogarinë e njerëzve të tjerë nuk është mënyra më e mirë për të komunikuar. Nëse mendoni se ka një person që ju bën këtë gjë, sigurohuni që të mbroheni: gjeni argumente për të mbështetur pozicionin tuaj, por mos jini negativ.

“Nejse, e dini se çfarë ndodhi mua?”

Theksimi i dallimeve është një mënyrë e keqe për të komunikuar. Kur flisni me njerëz (nuk ka rëndësi nëse thjesht i keni takuar ata ose nëse i keni njohur ata për një kohë), është më mirë të theksoni gjërat që ju bashkojnë. Për shembull, nëse shoku juaj po ju thotë për diçka që është e rëndësishme për ta dhe nuk mendoni se është interesante, mos u përpiqni të tërhiqni vëmendjen tuaj duke thënë diçka si: “Sido që të jetë. A e dini se çfarë ndodhi me mua? ” Kjo frazë zhvlerëson përvojën dhe emocionin e personit tjetër. Ka mënyra të tjera të sjellshme për t’i thënë dikujt që dëshiron të ndryshosh temën e bisedës.

“Unë kurrë nuk do të blija diçka të tillë”.

Të qenit kategorik është një mënyrë e shkëlqyeshme për të humbur miqtë. Kur prindërit nuk lejojnë që fëmijët e tyre të bëjnë diçka, mund të jetë në rregull (por jo gjithmonë). Por kur njerëzit veprojnë si ata janë më të mirë se ose më shumë për ato që flet personi tjetër, kjo është një shenjë epërsie dhe arrogance.

“Unë e di se çfarë është më e mira për ju”.

Një nga manipulimet më të rrezikshme është kur njerëzit përpiqen të bëjnë diçka të duket sikur vjen nga një vend i kujdesit dhe dashurisë. Njerëz të tillë bëjnë përshtypje të mirë sepse duken sikur duan që ne të jemi në rregull. Por në fakt, ata thjesht po hedhin një sërë frikash dhe problemesh tek personi tjetër.

“Të thashë!” ose “E dija!”

Nuk është kurrë kënaqësi të bisedosh me njerëz që sillen sikur janë më të zgjuar dhe më të mirë se ti. Të kesh një njohuri në gjithçka nuk është strategjia më e mirë për ndërtimin e marrëdhënieve të forta, afatgjata.

Këto fraza ose i keni thënë në një moment të caktuar ose vazhdimisht, ose keni qenë ju ata që i keni pranuar. Si do që të jetë, duhet theksuar se nuk janë mënyra më e mirë për të krijuar shoqëri.

 

Burimi: BrightSide