Nesër për 9 partitë politike merret vendimi nga PZAP-ja

Nesër për 9 partitë politike merret vendimi nga PZAP-ja

Të martën nëntë parti politike që kanë dorëzuar apelin në PZAP kanë do të kuptojnë se cili do të jetë vendimi i këtij institucioni të pavarur prej 10 anëtarësh. Gjyqtarët e këtij paneli kanë vazhduar trajtimin e apeleve gjatë ditës derisa afati për vendim përfundon nesër, njofton Insajderi.

Ky proces për PZAP-në vjen pas moscertifikimit nga KQZ-ja të kandidatëve të nëntë subjekteve politike për zgjedhjet e shkurtit. Ky proces i parakohshëm zgjedhor vjen pas aktgjykimit të Kushtetueses për të cilin Albert Krasniqi nga Demokracia + ka thënë se është obligativ e duhet të respektohet nga të gjithë.

Sipas tij, nëse nuk respektohet, rasti mund të shkojë deri në Prokurorinë e Shtetit.

Vendime po pret Lëvizja Vetëvendosje, AAK e Nisma dhe gjashtë subjekte të tjera që nuk iu certifikuan listat e kandidatëve të premten nga Komisioni Qendror Zgjedhor meqë kanë të përfshirë njerëz të dënuar me vendim të formës së prerë në tri vitet e fundit nga gjykatat.

Pas PZAP-së, derë tjetër për ankesa është Gjykata Supreme ndërkaq të gjitha këto procedura duhet të përmbyllën më së largu deri më 31 janar./Insajderi.com