Nga aksidentet me varka, kanë vdekur më shumë se 70 persona në Republikën Demoktratike të Kongos

Nga aksidentet me varka, kanë vdekur më shumë se 70 persona në Republikën Demoktratike të Kongos

Më shumë se 70 persona kanë vdekur në aksidente anijesh brenda dy javësh në Republikën Demokratike të Kongos, raporton Insajderi.

Sipas një burimi lokal, aksidentet ndodhën midis tre tetorit dhe 16 tetorit të këtij viti, pranë lumit Lulonga, në territorin Basankusu në provincën Equator, raporton Anadolu Agency (AA).

Lumi Lulonga derdhet në lumin Kongo, lumi i dytë më i gjatë në Afrikë, pas Nilit.

“Gjithsej 73 trupa janë identifikuar, por ka shumë më shumë të zhdukur”, tha një zyrtar vendor në Basankusu, lfodji Ngilima.

Anijet e dëmtuara janë barka balenash, një lloj kanoe e madhe prej druri e motorizuar që siguron transport në shumicën e degëve të lumit Kongo.

“Të gjitha aksidentet me anijet e përmbysura, katër gjithsej, ndodhën natën gjatë sezonit me shi të rëndë”, tha Ngilima, duke kujtuar se lundrimi është i ndaluar në këtë lumë.

Aksidenti i fundit që shkaktoi vdekjen e rreth 40 personave ndodhi natën e 15 tetorit, sipas zyrtarit.

Dy ditë më parë, dy barka balenash nga e njëjta kompani u përplasën dhe u copëtuan.

Sipas Radio Okapi të drejtuar nga OKB, “Numri i përkohshëm është 18 trupa të gjetur, të gjithë fëmijë nën 17-vjeç, si dhe disa të zhdukur. Shumica e udhëtarëve ishin pushues të rinj”. /Insajderi.com