Gjenetika e nënës përcakton se sa të zgjuar janë fëmijët e saj, sipas studiuesve, dhe babai nuk bën dallim.

Nga cili prind trashëgojnë fëmijët inteligjencën

Nga cili prind trashëgojnë fëmijët inteligjencën

Gjenetika e nënës përcakton se sa të zgjuar janë fëmijët e saj, sipas studiuesve, dhe babai nuk bën dallim.

Gratë kanë më shumë gjasa të transmetojnë gjene të inteligjencës tek fëmijët e tyre, sepse ato mbahen në kromozomin X dhe gratë kanë dy prej tyre, ndërsa meshkujt kanë vetëm një, transmeton lajmi.net.

Por përveç kësaj, shkencëtarët tani besojnë se gjenet për funksione njohëse të avancuara të trashëguara nga babai mund të çaktivizohen automatikisht.

Një kategori e gjeneve të njohur si “gjene të kushtëzuara” mendohen të funksionojnë vetëm nëse vijnë nga nën.

Inteligjenca besohet të jetë midis gjeneve të kushtëzuara që vijnë nga nëna.