fbpx

Nga të gjitha bateritë të shitura në BE 44 për qind riciklohen

Nga të gjitha bateritë të shitura në BE 44 për qind riciklohen

Në Bashkimin Evropian 44 për qind nga numri i përgjithshëm i shitjes së akumulatorëve dhe baterive mblidhen për riciklim, pretendohet në hulumtimin e Eurostatit.

Siç pretendon Eurostati, BE ka vendosur si cak Drejtorisë për bateri për shkallën e mbledhjes së baterive dhe akumulatorëve, që është  45 për qind nga numri i përgjithshëm i shitjes së baterive të riciklohen. Në vitin 2016, 15 shtete anëtare e ka arritur këtë cak. Në mes të shteteve anëtare të tjera, tetë vende nuk e kanë arritur cakun ndërsa pesë vende nuk e kanë lajmëruar shkallën e pagesës.

Caku i përgjithshëm i Direktivës për bateri është të minimizohet ndikimi negativ i baterive dhe akumulatorëve në mjedis, me të cilin kontribuon në mbrojtje, ruajtje dhe përmirësim të kualitetit të mjedisit./Insajderi.com.