Për herë të parë

Një boshnjake me mbulesë zgjedhet deputete në Serbi

Një boshnjake me mbulesë zgjedhet deputete në Serbi

Ende nuk janë zyrtarisht rezultatet e zgjedhjeve në Serbi, por nga ato preliminare duket se pjesë e parlamentit serb, për herë të parë, do të jetë edhe një grua e komuniteti boshnjak në Serbi, njofton Insajderi.

Bëhet fjalë për Misala Pramenkoviq, e cila është teologe me profesion.

Ajo është anëtare e Partisë për Drejtësi dhe Pajtim, që më parë njihej si Unioni Demokratik Boshnjak i Sanxhakut.

“SPP” është parti politike e grupit etnik në Serbi që kryesisht është i koncentruar në Sanxhak./Insajderi.com