Një djalë 15 vjeçar mund të bëhet shenjëtori mbrojtës i internetit

Një djalë 15 vjeçar mund të bëhet shenjëtori mbrojtës i internetit

Titulli i Shenjtit Mbrojtës të Internetit sapo është marrë nga një adoleshent 15-vjeçar italian.

Carlo Acutis, i cili vdiq nga leuçemia në 2006, u beatifikua të shtunën (10 Tetor) nga Kisha Katolike pasi Papa e konsideroi atë përgjegjës për një mrekulli. Lindur në 1991, Acutis së pari tërhoqi vëmendjen e Kishës si një 11-vjeçar pasi krijoi një faqe në internet për të dokumentuar mrekulli.

Sipas Insider, Papa Françesku kishte treguar se adoleshentin se kishte përdorur internetin për të “komunikuar vlerat dhe bukurinë”, ndërsa javën e kaluar në ceremoninë e beatifikimit, Kardinali Agostino Vallini tha se Acutis “përdori internetin në shërbim të Ungjillit, për të arritur sa më shumë njerëz të jetë e mundur ”.

Beatifikimi është hapi i parë drejt shenjtërisë dhe është deklaratë që një person ka hyrë në parajsë dhe tani mund të udhëzojë ata që u luten atyre. Beatifikimi i Acutis u njoftua për herë të parë në qershor, pasi adoleshenti thuhej të kishte kryer mrekullinë e tij të parë në shkurt. Sipas Papa Françeskut, një djalë shtatë vjeç në Brazil u shërua nga çrregullimi i tij i rrallë pankreatik pasi iu lut Acutis dhe ra në kontakt me njërën nga bluzat e tij.

Siç është raportuar nga Associated Press, Acutis është personi më i ri që është beatifikuar në ditët moderne. Në vitin 2017, dy fëmijë portugezë, të moshës nëntë dhe dhjetë, të cilët jetuan në fillim të viteve 1900 u shpallën shenjtorë pasi raportuan se kishin parë Virgjëreshën Mari ndërsa po kullosnin dele.

Për shkak se duhen dy mrekulli të konfirmuara që dikush të bëhet një shenjt, Acutis i mbetet një për të kryer – megjithëse Papa Françesku ka aftësinë të heqë dorë nga ky rregull./Insajderi.com