Një ekip shkencëtarësh dërgohen për të hulumtuar një ajsberg gjigand

Një ekip shkencëtarësh dërgohen për të hulumtuar një ajsberg gjigand

Një ekip shkencëtarësh po dërgohet në Atlantikun Jugor për të studiuar ajsbergun gjigant A68a.

Behemothi prej 3,900 km katrorë aktualisht po shkon në det të hapur të Territorit Britanik Përtej Detit të Gjeorgjisë Jugore, ku kërcënon të përzihet.

Nëse kjo ndodh, kjo mund ta bëjë jetën jashtëzakonisht të vështirë për pinguinët dhe vulat e parajsës së kafshëve të egra ndërsa kërkojnë ushqim.

British Antarctic Survey (BAS) do të drejtojë ekspeditën.

Studiuesit do të afrohen me A68a në Anijen Mbretërore të Kërkimit James Cook.

Ata do të përdorin automjete robotike nënujore dhe instrumente të marrjes së mostrave për të parë se si masa e ngrirë po ndikon në mjedisin e saj./Insajderi.com

BBC News