Një grua italiane arrestohet për shkak të skandalit në Vatikan

Një grua italiane arrestohet për shkak të skandalit në Vatikan

Policia në Milano ka arrestuar një grua italiane 39-vjeçare, e cila ka punuar për Kardinalin Angelo Becciu, një zyrtar i lartë i Vatikanit i cili u ul në detyrë muajin e kaluar për shkak të pretendimeve të përvetësimit.

Cecilia Marogna thotë se ajo ishte paguar 500,000 €  nga Kardinali Becciu.

Zonja Marogna u arrestua pasi ishte lëshuar një urdhër i Interpolit me kërkesë të Selisë së Shenjtë, sipas raporteve.

Si Zonja Marogna ashtu edhe Kardinali Becciu kanë mohuar çdo akuzë .

Në intervistat me mediat italiane ditët e fundit, zonja Marogna konfirmoi se ajo ishte paguar 500,000 € nga Kardinali Becciu përmes një kompanie që ajo operonte në Slloveni. Ajo tha se mori paratë për të siguruar “diplomaci paralele” dhe për të ndihmuar misionarët në zonat e konfliktit.

Një burim i lartë i Vatikanit i tha agjencisë së lajmeve Reuters se zonja Marogna dyshohej për “përvetësim dhe përvetësim të rëndë në bashkëpunim me të tjerët”.

Kardinali pretendohet se autorizoi pagesat për zonjën Marogna ndërsa shërbente si numri dy në Sekretariatin e Shtetit të Vatikanit, i cili administron donacionet e Kishës./Insajderi.com

Burimi: BBC News