Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka marrë vendim të mos e akreditojë  Universitetin e Mitrov" />

Një javë pasi vëllai i Fatmir Limajt u zgjedh profesor, mbyllet Universiteti i Prizrenit

Një javë pasi vëllai i Fatmir Limajt u zgjedh profesor, mbyllet Universiteti i Prizrenit

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka marrë vendim të mos e akreditojë  Universitetin e Mitrovicës, Pejës dhe Prizrenit, të trija këto universitete publike, shkruan Insajderi.com

Në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”, ditë më parë, Demir Limaj, vëllai i zëvëndëskryeministrit, Fatmir Limaj, mori pozitën e profesorit të rregull.

Senati i Universitetit “Ukshin Hoti” kishte votuar për zgjedhjen e Limajt në këtë pozitë, i cili kishte mposhtur 7 kundërkandidatë.

Kundër Demir Limajt kishte dalur Parlamenti Studentor i universitetit në fjalë i cili përmes një komunikate, ishte ankuar se në zgjedhjen e tij, kishte pasur ndikime politike.

Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren nuk është akredituar për vitin akademik 2019/2020, dhe gjatë kësaj periudhe, nuk do të mund të pranojnë studentë të rinj./Insajderi/

Për mosakreditimin e universiteteve, ka reaguar edhe ORCA, monitoruese e Këshillit Shtetëror të Cilësisë. Përveç tri universiteve publike, ORCA njofton se ka edhe universitete private që nuk do të mund të pranojnë studentë të rinj