Në padi thuhet se një praktikë e tillë shkakton konfuzion dhe mund të bëjë njerëzit të mendojnë se Kardashian mbështet markën në fjalë apo se Missguided është një sp" />

Një kompani gjobitet me 2.8 milionë dollarë sepse etiketonte Kim Kardashian në Instagram

Një kompani gjobitet me 2.8 milionë dollarë sepse etiketonte Kim Kardashian në Instagram

Në padi thuhet se një praktikë e tillë shkakton konfuzion dhe mund të bëjë njerëzit të mendojnë se Kardashian mbështet markën në fjalë apo se Missguided është një sponsor i saj.

Kim Kardashian ka fituar 2.8 milionë dollarë nga një kompani mode e quajtur Missguided në një padi ku thuhej se kjo e fundit ka përdorur emrin e saj për të përfituar financiarisht dhe shitur produkte.

Një gjykatë në Kaliforni urdhëroi Missguided ti paguajnë Kardashian 2.7 milionë dollarë dëmshpërblim dhe 60,000 dollarë shpenzimi gjyqi. Ajo i kërkoi kompanisë të ndalojë së përdori emrin Kardashian për shitje dhe marketing të produkteve të saj.

View image on Twitter

Sipas Kardashian Missguided ka fituar duke përdorur imazhet e saj në Instagram. Në një rast konsumatorët klikonin në fotot e saj dhe dërgoheshin tek faqja e Missguided e cila shiste një veshje të ngjashme me atë që kishte veshur Kardashian në foto.

Në padi thuhet se një praktikë e tillë shkakton konfuzion dhe mund të bëjë njerëzit të mendojnë se Kardashian mbështet markën në fjalë apo se Missguided është një sponsor i saj.

Konsumatorët kanë shprehur këtë konfuzion duke sugjeruar se postimet në median sociale mund të jenë bërë në bashkëpunim mes Kardashian dhe Missguided.

Kompania nuk i është përgjigjur padisë së Kardashian dhe ka fshirë imazhet e saj nga Instagrami. /PCWorld Albanian