Një nga bizneset më të vjetra në internet sapo u shit për 9 miliardë dollarë

Një nga bizneset më të vjetra në internet sapo u shit për 9 miliardë dollarë

Një nga bizneset më të vjetra të uebit ka një pronar të ri, shkruan CNN Business, transmeton Insajderi.

Adevinta e Norvegjisë po blen biznesin e reklamave të klasifikuar në eBay (EBAY) për 9.2 miliardë dollarë për të krijuar kompaninë më të madhe në botë për klasifikimin në internet.

Në epokën e Google (GOOGL) dhe Facebook (FB), klasifikimet nuk janë saktësisht një biznes i madh: Ata përbënin vetëm rreth 3% të tregut të reklamave në internet që vlen 125 miliardë dollarë në vitin 2019, sipas Byrosë për Reklamim Interaktiv, industria globale organ për reklamim dixhital.

Por erdhi një ditë kur Craigslist dhe kompania që u bë eBay Classifieds ishin ndër platformat më të mëdha të reklamimit në Worl Wide Web (WWW). /Insajderi.com