Një parti në Zvicër bën thirrje për teste të shpejta për të kthyerit nga Kosova

Një parti në Zvicër bën thirrje për teste të shpejta për të kthyerit nga Kosova

Pushimet me rastin e festave të fundvitit i kanë shqetësuar autoritetet zvicerane. Ekziston frika se shumë njerëz janë infektuar me Coronavirus në festat familjare.

Por një gjë është e sigurt, në Zvicër rregullat e pushimit ishin të rrepta. Maksimumi i personave që mund të mblidheshin është 10, restorantet janë të mbyllura dhe takimet në hapësirat publike janë rreptësishtë të kufizuara, shkruan Nau.ch.

Numër i madh i njerëzve kishin udhëtuar në vendlindjen e tyre për festat e fundvitit. Në veçanti diaspora shqiptare ishte qartë e gatshme të udhëtonte për në Kosovë gjatë festave. Të paktën kështu tregon numri i fluturimeve nga Zvicra në Kosovë.

Vetëm më 2 janar, gati 50 aeroplanë nga Prishtina kanë ateruar në Aeroportin e Bazelit, ndërkaq më 3 janar ishin 25.

Deri këtu kjo nuk është problematike, pasi Kosova që nga fundi i shtatorit nuk gjendet në listën e shteteve në zonën e kuqe. Mijëra persona që kthehen nga Prishtina dhe qytetet tjera mund t’u kthehen vendeve të tyre të punës nga sot dhe të takohen me miq. Pikërisht kjo po u shkakton shqetësim disave. Sandra Solberger anëtare e Këshillit Nacional të Zvicrës dhe anëtare e partisë SVP kërkon teste të shpejta për ata që kthehen nga jashtë.

“Njerëzit po vijnë nga festat familjare në vendlindjet e tyre nga një vend që ka nivel shumë të lartë të infeksionit”, ka thënë ajo./Insajderi.com