Një qytet i tërë mbeti pa internet për shkak të kastorëve

Një qytet i tërë mbeti pa internet për shkak të kastorëve
Burimi i fotografisë: Getty Images

Kastorët bënë që një komunitet kanadez të mbetet pa rrjet duke grimcuar kabllon me fibra optike të qytetit, duke lënë rreth 900 banorë pa akses në internet ose celular, shkruan NY Post, transmeton Insajderi.

Në një “kthesë shumë të çuditshme dhe unike të ngjarjeve në Kanada”, një ose më shumë kastorë kishin shkaktuar dëme “të gjera” në kabllon komunale të internetit në Tumbler Ridge, British Columbia, duke shkaktuar një ndërprerje që filloi të shtunën rreth orës 4 të mëngjesit, raportoi të dielën Korporata Transmetuese Candian.

“Kastorët fillimisht përtypën kanalin përpara se të përtypnin kabllon në vende të shumta”, tha Sauvé, i cili beson se kafshët e druve kishin për qëllim të përdornin pajisjet e Telus për të ndërtuar një shtëpizë, siç bëjnë zakon kastorët.

Ndërtuesit e lindur në natyrë ishin në gjendje të grumbullonin nëpër qarqet e varrosura zakonisht nën tokë. /Insajderi.com