Një robot që vizaton si Banksy

Një robot që vizaton si Banksy

Gjatë vitit të kaluar kemi dëgjuar muzikë të krijuar nga IA në stilin e Kanye West, Tupac dhe Nas, një këngë me lirikë të e pakuptimtë (por stilistikisht mjaft e besueshme) bazuar në katalogun e Travis Scott dhe një këngë të rreme Nirvana.

Nuk janë vetëm muzikantët që po përgjohen për frymëzim nga inteligjenca artificiale megjithëse, siç konfirmohet nga një lajm i fundit, një robot ka mësuar të krijojë vizatime në stilin e Banksy.

I emëruar GANksy (sipas kornizës së të mësuarit të makinës) softueri “lindi në re” në shtator 2020, siç thuget në një deklaratë në faqen e internetit të krijuesit.

Deklarata vazhdon të shpjegojë se GANksy u trajnua duke përdorur qindra imazhe nga portofoli i një “artisti të caktuar rruge”. Dhe megjithëse Banksy nuk përmendet në mënyrë eksplicite me emër, duket shumë qartë nga titulli, sidomos faktin që imazhet të kujtojnë punën e tij

Kjo nuk do të thotë që ka shumë rrezik që të ketë mosmarrëveshje ligjore ose të keq-identifikuara Banksys të preken në çdo kohë së shpejti, megjithatë. Ndërsa ngjashmëria është e pamohueshme (dhe, po, e çuditshme) vizatimet surrealiste të GANksy përqendrohen shumë më pak në figurat dhe mesazhet që shihen në punën e Banksy dhe më shumë në formën e përgjithshme.

256 nga punimet e GANksy janë nxjerrë në shitje si skedarë dixhitalë të nënshkruar nga “artisti”, duke filluar me 1 £ dhe duke u rritur me 1 £ sa herë që blihet./Insajderi.com