Një serial i ri ‘queer’ me aktore Kristen Stewart dhe me tematikë Krishtlindjesh

Një serial i ri ‘queer’ me aktore Kristen Stewart dhe me tematikë Krishtlindjesh

Në serialin “Happiest Season” luajnë Stewart në rolin e Abby dhe Mackenzie Davis si Harper, një çift i ri që lundron në fazat e hershme të një marrëdhënieje të komplikuar nga fakti që Harper nuk do të dalë hapur si lesbike akoma tek prindërit e saj.

“Takimi me familjen e të dashurës suaj për herë të parë mund të jetë i vështirë”, shkruhet në përshkrim, “planifikimi për të propozuar martesë në darkën vjetore të Krishtlindjes të familjes së saj – derisa të kuptoni se ata as nuk e dinë që ajo është homoseksuale – është edhe më e vështirë”.

Përmbledhja shton se Happiest Season është: “Një komedi romantike për pushime që në mënyrë të qeshur kap një varg emocionesh të lidhura me dëshirën e pranimit të familjes suaj, të qenit besnikë ndaj vetes dhe duke u përpjekur të mos prishni Krishtlindjet.”

Filmi është i dyti me metrazh të gjatë nga aktorja e kthyer në regjisore Clea DuVall, i cili luajti në klasikët e viteve ’90 But I’m a Cheerleader dhe Girl, Interrupted (ndër të tjera) përpara se të bënte debutimin e saj me metrazh të gjatë si regjisor me komedinë 2016 Ndërhyrja.

“Unë kam kaluar Krishtlindjet me partnerë, prindërit e të cilëve nuk e dinin”, tha DuVall në Entertainment Weekly në një intervistë të fundit.

“Unë kam qenë ‘miku’ në disa mbledhi familjare. Kur vendos të dalësh hapur si lesbike, nuk e ke idenë se çfarë do të ndodhë ose si do të reagojnë njerëzit, dhe është e frikshme, ekziston një pjesë e jetës tënde që ndryshon pasi të bësh “./Insajderi.com

Dazed Magazine